Schouwrapport 2020 van de Schoonheidscommisie

Schouwrapport 2020 van de Schoonheidscommisie.

Evenals voorgaande jaren ook nu weer een schouwrapport, te vergelijken met een juryrapport, zoals bij andere takken van sport gebruikelijk is.

We hebben het maar gewoon gedaan, de tuinschouw 2020, ondanks alle onzekerheden en angst behorend bij de Corona, alles op gepaste afstand.

Het was ook te merken, het corona-spook. Gaven vorige jaren steeds maar weer mooie en betere tuinen te zien, dit jaar is dat anders. De tuinschouw stemde droevig, het niveau lag duidelijk onder het niveau van vorige jaren. Helemaal zeker weten we het ook niet, maar toch, lang niet zulke mooie tuinen als vorige jaren.

Des te aardiger is het om toch een aantal mooie tuinen te zien, niet veel, maar er waren er wel. Dat geeft een tuinder en de schoonheidscommissie dus weer moed, het kan dus wel en belooft wat voor de toekomst, voor volgende jaren.

Er zijn twee tuinen die er uitspringen, duidelijk beter dan de andere tuinen, je ziet dat ook aan het cijfer dat ze van de jury/schoonheidscommissie gekregen hebben.

Ik begin met het noemen van tuin nr 33/61 die het cijfer dikke 8 kreeg van de schoonheidscommissie, heeft al eens eerder een prijs gekregen, maar is dan ook altijd van een hoog niveau , ook dit moeilijke jaar dus. Tuin 33/61 verdient de tweede prijs.

En dan nu de tuin die als hoogste is geeindigd, het is een tuin waar elke tuinder even naar moet kijken, verrassend mooi, schitterende gewassen, gewoon even langslopen, de tuin scoorde een dikke 9, zeer goed dus en op onderdelen zelfs een 10! , wat in tuindersland eigenlijk niet mogelijk is, een 10 is nu eenmaal weggelegd voor Onze Lieve Heer zelf.

De schoonheidscommissie kent daarom tuin 89  de eerste prijs toe. Hulde voor deze tuin.

De schoonheidscommissie heeft dit jaar geen aanmoedigingsprijs kunnen geven, de tuinders waren dit jaar nog niet zo ver, dit in tegenstelling met vorige jaren

Jammer dus.

De schoonheidscommissie, Jeroen, Kenneth, Thomas


Geef een reactie